ZIELONA KARTA SPONSOROWANA PRZEZ PRACODAWCĘ



Pozyskując sponsora- pracodawcę w USA, możecie Państwo ubiegać się o pobyt stały. Proces rozpatrywania petycji dla osób mieszkających w Polsce trwa krócej niż osób przebywających w USA - wynosi od 1.5 - 2 lat.

Jeśli potrzebują Państwo pomocy przy wypełnianiu dokumentacji składanej w konsulacie, porady jak prawidłowo przeprowadzić proces sponsorowania - zapraszamy do skorzystania z naszej oferty.

Nasza firma nie pozyskuje w imieniu Klienta pracodawców - sponsorów.

Kategorie:

EB-1 cudzoziemcy o wyjątkowych zdolnościach, sławni profesorowie i naukowcy, oraz menadżerowie międzynarodowych korporacji.
EB-2 pracownicy ze stopniami i tytułami naukowymi oraz osoby o wyjątkowych zdolnościach, którzy wnieśli wkład w rozwój ekonomii, kultury i edukacji USA.
EB-3 profesjonaliści pracownicy wykwalifikowani inni pracownicy: pracownicy wykwalifikowani to ci, których praca wymaga co najmniej 2 lat doświadczenia zawodowego, profesjonaliści - osoby z wyższym wykształceniem.
EB-4 pracownicy specjalni, np. pracownicy religijni: pracownicy, którzy od przynajmniej 2 lat należą do związku religijnego uznawanego w USA, którzy będą pracować jako pracownicy religijni dla parafii w USA.
EB-5 inwestorzy inwestujący w nowe firmy w USA na obszarach wiejskich i zagrożonych bezrobociem.




kontakt